Portantica Rosso I 6 flessen
Land I Streek
Italië, Sicilië
Druiven
Nero d'avola (55%), Nerello mascalese (45%)
Vinificatie
De vinifcatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks van 200 hectoliter, waar de druiven 5 tot 6 dagen vergisten en de wijn vervolgens rijpt.
Geur I Smaak
Robijnrode wijn met frisse tonen van rode bessen en pruimen. De smaak is rond en zacht.
Lekker bij
Lekker bij vegetarische gerechten en lichte vleesgerechten. En natuurlijk de Italiaanse keuken.
Wijnmaker
De wijnen van Portantica liggen in de heuvels van West-Sicilië in de buurt van Marsala en Trapani. In het glooiende landschap groeien de druiven op 200 tot 400 meter hoogte op een terra rossa bodem die afwisselend meer klei of kalk bevat. Van de kleibodem komen de rode wijnen en van de kalkbodem de witte. De wijnen worden geproduceerd door Arini Curatolo, de vijfde generatie van wijnproducenten die het typisch Siciliaanse terroir willen benadrukken. Wijnmaker Nino Reina is een expert op het gebied van lokale druivenrassen en heeft in meer dan dertig jaar bij verschillende Siciliaanse wijnhuizen gewerkt. Samen met consultant Alberto Antonini maakt hij de wijnen van Portantica, die uiteraard ook zijn gemaakt van autochtone druivenrassen en waarin het terroir van de streek goed terug te proeven is.